КСНС ще обсъжда и политическата криза

Президентът Росен Плевнелиев разширява темите на насрочения за 20 юни КСНС, на който освен реформата в сектор "Сигурност", ще бъдат обсъдени и мерки във връзка с политическата криза. Това съобщи държавният глава пред журналисти. Очаквам от парламентарно представените политически сили до четвъртък да консолидират позиции и да дойдат с ясни позиции в президентството - ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, оттук-нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите, защото хората казаха много ясно "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат и да не ни лъжат. Толкова е просто", каза Росен Плевнелиев. Президентът изрази надежда всяка една от политическите партии да дойде на заседанието на КСНС отговорна, подготвена и да се вземе решение за следващите стъпки. Време е да покажем всеки един от нас с действията си, кредитът на доверие не е вече никак голям, посочи държавният глава.

За пореден път българските граждани показаха своята силна демократична култура и ще го кажа много ясно - любов към родината. Те дават пример на политиците, дават пример и им подават ръка, коментират Росен Плевнелиев по повод протестите от последните дни.

„Тези протести са много категорични. Те имат своята ясна причина и политиците е крайно време наистина да променят подхода", заяви държавният глава. „Това назначение беше според мен своеобразен рекорд в годините на прехода. Рекорд на политика на задкулисието", каза той за назначението на Делян Пеевски.

„Не трябва да се допускат от тук нататък подобни стъпки. Очаквам в четвъртък на Консултативния съвет по национална сигурност, който разширих като теми, освен реформата в сектор сигурност, добавям и нова тема за дебати, а тя е адекватни мерки на парламентарно представените политически сили във връзка с политическата криза, в която отново изпаднахме", заяви президентът.

Станете почитател на Класа