Камен Костадинов: Нямаше толеранс към това правителство

Оказа се, че изборът на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС е само поводът за гражданските протести, зад които прозира по-ранна организация. Това обяви пред БНТ Камен Костадинов от ДПС.

Нямаше толеранс към настоящото правителство, допълни той. Фактът, че дори след оттеглянето на Делян Пеевски протестът се проведе, че в неговите редици имаше представители на различни политически партии, които не успяха да се класират при последните избори, показва, че това е един опит да се дестабилизира държавата, защото очевидно загубилата партия в последните избори има притеснения да бъде в опозиция, допълни депутатът. От гражданите зависи какво ще се случи сега. Ние зачетохме реакцията на гражданското общество, Пеевски също я отчете. Очаквам тези, които излязоха на протест заради неговата кандидатура, да се успокоят и да дадат време на правителство да покаже своята политика, призова Костадинов.

Той обяви, че от ГЕРБ са плащали на хора, за да излязат на улицата и да скандират.

Още третия ден след като правителството встъпи в длъжност, се поиска неговата оставка, а първите стъпки на кабинета бяха насочени към удовлетворяване на исканията на хората относно цената на тока, по-високи майчински и детски надбавки – това са неща, които за една – две седмици никое правителство не е правило, обяви Спас Панчев от БСП.

По думите му, правителството на Пламен Орешарски иска да изпълни много ангажименти, от които страната има нужда. Наистина кандидатурата на Пеевски попречи това да се случи. Държавата ни се намира в много тежко положение и ако улицата не позволи на правителството да си свърши работата, България не я очаква добро бъдеще, подчерта той.

Станете почитател на Класа