Плвнелиев: Протестът иска справедливост и правова държава

Хората на улицата трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги е изкарал. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

"Днес аз виждам граждански протест, който иска справедливост и правова държава. Гражданите искат политическо представителство, което да отговаря на обществените интереси. Хората на улиците са тези, които плащат сметките си, тези на децата си, но и тези на политиците и затова сега искат обяснение от самите политици", посочи още президентът.

Той заяви, че ще очаква да види как политическите партии ще отговорят на исканията на протестиращите. Аз не намирам друга дума освен „криза", която да илюстрира ситуацията в страната, каза още Плевнелиев. „Това е ясен знак, че за пореден път в действията на политическите сили е дълбоко сбъркано. Очевидно е, че протестите на гражданите не се свеждат до една или друга кандидатура и доказателство за това е, че хората са още на улицата", отбеляза Плевнелиев.

Той призова политическите партии да не бързат при вземането на решение за председател на ДАНС и на други важни постове. Плевнелиев обърна внимание и на това, че началото на днешното заседание беше прекъснато.

„На президента в началото не бе дадена възможност за традиционно обръщение в началото на заседанието на КСНС от лидера на политическа партия „Атака" Волен Сидеров. Помолих го единодушно от тук нататък да се съобразява с правилата на КСНС", обясни Росен Плевнелиев.

Станете почитател на Класа