Радан Кънев оглави ДСБ

Радан Кънев е избран за председател на ДСБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Кънев бе избран на Националното събрание на ДСБ с 12 -гласа "против"; 6 - "въздържали се"; 459 - "за". В НДК се провежда партиен форум на ДСБ, на който Иван костов изнесе политически доклад и бе аплодиран бурно.
"Протестите можаха да свалят Борисов, могат да свалят и сегашното правителство",  каза Костов.

Той заяви пред делегатите, че от изключително важно значение " да направим усилия да се ориентираме в напрегнатата обстановка в страната."  Костов е категоричен, че Новата законодателна и изпълнителна власт не могат да изведат страната от политическата нестабилност.
Именно този драматичен конфликт, по думите му, пълни улиците вече 10 дни. Костов заяви и че никой не може да даде отговор на проблемите на хората, защото всички са еднакво неспособни да управляват - едни ги е страх да управляват, други ги е страх да са опозиция.

У нас няма политически диалог, той е подменен със скандали. Всички партии предлагат чужди на България интереси и затова нагонът им е само преследване на властта, заяви Костов и добави: „Чуваме само давещи се като две глутници политици. Те не могат да се държат почтено."

По думите му, хората не приемат Държавна сигурност и създадената от нея мафия да са начело на властта и затова утре протестите могат да върнат Борисов на власт, в други ден да го свалят и пак да се завърне.

Според него, протестите показват, че сме в политическа безизходица, както и не могат да променят политическата система в страната, не могат да извадят страната от кризата.
След провала на тройната коалиция дойде провала на ГЕРБ. И двата екипа показаха пълна неспособност да решат, който и да е от въпросите за хляба. Със зрелището Борисов и Цветанов се справяха много сръчни, коментира Костов и изтъкна, че провалите, които в момента наблюдаваме са дестабилизирали страната и вече сме в период, в който може да очакваме нова политическа и парламентарна криза.

Хората разбират, че сега трябва да се спасява обществото и държавата, а не енергетиката, пенсиите и Бойко Борисов от убийство в ареста, посочи още Костов.
За него и за ДСБ четирите партии в Народното събрание са техни врагове,не са им политически опоненти: „Наш противник са политиците, които позволяват на монополистите да злоупотребяват с господстващото си положение и това са Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Георги Първанов, Сергей Станишев и Бойко Борисов."
ЕНП атакуват Станишев и не искат да видят истинското лице на Борисов, ПЕС правят обратното. Господин Барозу казал на партиите у нас да се разберат -този човек не си дава сметка, че те са се разбрали и от това произтичат нашите беди. Първо бяха едните, после другите, после пак първите и така ще се сменят като Путин и Медведев и той мисли, че тези двамата са нещо различно, коментира още Иван Костов.

Той отново призна, че са се провалили на изборите и са загубили доверието на голяма част от избирателите: „Може би наистина имам лична вина защо не е спрял мафията. Явно не ни достигнаха сили и енергия. Явно загубихме битката с неполитически и недемократични средства."

Костов даде да се разбере, че политическата дестабилизация няма да бъде преодоляна, докато не се създаде десен реформистки блок, който да отвоюва властта и да я върне на гражданите. В тази връзка той призова съпартийците си да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев.
По думите му, той има качества да бъде техен водач: „ Нека не забравяме, че една част от лидера се съдържа в него самият, но другата се дарява от хората с тяхното доверие."
Иван Костов обеща своята подкрепа на новото ръководство, но само когато тази помощ бъде поискана. ДСБ ще има истинско, а не поставено ръководство, обеща Костов.

След като представи доклада си Костов беше изпратен с бурни аплодисменти и отново на крака, както беше и посрещнат от присъстващите в залата.

Минути по-късно от трибуната беше представена подписка, събрана чрез Фейсбук, която настоява Костов да промени решението си и да остане техен лидер: „Не можем да дадем доверие на Радан Кънев, не защото сме злопаметни или предубедени, но оставаме с надежда Иван Костов да остане наш лидер., цитира news.bg.

Станете почитател на Класа