Поне се изясни кой е мъжът в БСП

Има нещо ясно на 13-ия ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ и на първия ден от протеста пред Народното събрание. Това не е точната дата, на която пада кабинетът. Нито пък е ясно дали ще има нов Изборен кодекс, какъвто искат гражданите. Още по-неясно е докога ще продължат протестите.
В тази мрачивина проблесна кой е  мъжът в БСП.  Той се казва Мая Манолова.  Именно зад нейния мощен гръб се скриха колегите и, които се изнизаха през задния вход на парламента, пазени от НСО, докато тя се опитваше да говори с протестиращите. И драматургично да пали свещи в храма.
Факт е, че именно изрусената дама в лилаво, известна още като идеен и партиен бодигард на Станишев, се опита да общува с хората, които пет часа настоятелно и високо искаха две неща от управляващите– „Вън червените боклуци и вън ДПС от властта!“  А преди това я замеряха с яйца и домати.
Манолова посрещна и част от представителите на гражданските организации, за да променя с тях законодателството. (Неясно как, при положение, че нито БСП, нито ДПС искат съществени промени в Изборния кодекс.) Изслуша ги, докато отвън ги освиркваха. А можеше да им напише писмо и да не присъства на срещата, както постъпиха част от тях.
Така се видя, че Манолова носи на бой, което може да се приеме и за болестно състояние. Защото тя се сложи на топа на устата със сигнала си за фалшивите бюлетини в Костинброд, които, ако не се докаже 100%, че са били подготвени за фалшификации на изборите, ще и струват много.
Иначе протеста в сряда е дежавю за хората, които работят на бюфета в Народното събрание и са преживели 1997 година. Днес една служителка стреснато обясняваше, че очакват да бъдат разбити вратите на Народното събрание. И си отдъхна, когато това не се случи.
Само че, има съществена разлика. Ако протестиращите бяха влезли вътре, този път нямаше да видят депутати, които пеят партизански песни, а над тях да се стеле дим. Щяха да видят чиновници,  сътрудници, чистачки и   журналисти.  И, разбира се, Мая Манолова.  Каква гледка, а? И какво развитие на демократичните процеси...

Станете почитател на Класа