Сидеров реши да „въведе ред“ в държавата

Депутатът Волен Сидеров и народните представители от "Атака" предизвикаха в четвъртък поредица от скандали в центъра на София.
След като дойде въоръжен с полицейска палка и така беше пуснат да влезе в сградата на парламента, водачът на "Атака" осигури кворум, за да има пленарно заседание и след това тръгна начело на стотина негови активисти по бул. "Цар Освободител". Целта му, по неговите думи, е да "въведе ред".
Шествието на симпатизанти на партия „Атака" блокира за кратко Орлов мост. Оттам демонстрантите се насочиха към сградата на БНТ, която се заканиха да обстрелват с яйца в знак на протест.

„Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", заяви Волен Сидеров в началото на шествието.

Лидерът на "Атака" влезе на среща с ръководството на телевизията, като преди това коментира, че телевизията заблуждавала обществото с начина си на отразяване на събитията.

Около 15:00 часа близо стотина симпатизанти на партията тръгнаха от централата на "Врабча".

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров и депутати от парламентарната група на партията застанаха начело на шествието.

Малко преди това демонстрантите преминаха през сградата на парламента, където Сидеров заяви, че протестите от последните дни не са "мирни и симпатични", а протестиращите всяка сутрин са подкупвани.

Движението по „Цариградско шосе" в посока Плиска беше спряно за известно време, а в противоположната посока се пренасочваше от регулировчик.

Надписите по плакатите на атакистите бяха: "Аз тежа 50 кг и протестирам срещу връщането на ГЕРБ във властта", "България не иска омраза и агресия, а икономически ръст и по-високи доходи" и други.

Станете почитател на Класа