Сега е диктатура, смята Бойко Борисов

Сега е диктатура на едни изключително нагли хора. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по Нова телевизия тази събота. „Говореха, че съм бил диктатор, че съм имал контрол върху медиите, службите. Оказа се, че нямаме нито една медия, нито една служба, нито една репресивна структурата на държавата не е била под наш контрол”, посочи експремиерът.   
„Вижда се, че ГЕРБ никакви следи не е замитала. До този момент една далавера на са извадили. За една седмица сътвориха толкова гафове, които всъщност изкараха хората на улицата”, каза още лидерът на ГЕРБ.
На въпрос докога депутатите на ГЕРБ ще стоят извън парламента Бойко Борисов заяви: „Ние стоим отстрани по простата причина, че ако сме вътре, вие видяхте как направиха правителство, избраха председател на парламент, как смениха законите за ДАНС и на другия ден „Атака” казаха, че е станало с наше съгласие. Надали на симпатизантите на БСП им е приятно правителството да го реди ДПС и управлението им да се крепи на „Атака”.
„Много ме ласкаят като казват, че плащаме или организираме протестите, защото това са изключително интелигентни хора. Много от тях сигурно и нас не ни харесват”, посочи лидерът на ГЕРБ.
На въпрос за поведението на Волен Сидеров Бойко Борисов заяви: „Това, което се случва в момента, начинът, по който се отнася към медиите, към хората по улиците, към политическите си опоненти, достатъчно ясно показва какъв човек е и каква партия. Това е четвъртата партия и не бива да й се отдава най-много внимание. Грехът за това, което се случва, носи лично Станишев с неимоверното желание за власт”.
„При нас беше лесно – ГЕРБ носеше цялата политическа отговорност. Тук, за да се правят всичките тези неща, има някой, който е умен, има власт и го слушат. Нито Станишев има характер, нито Орешарски показа, че е експерт, нито Сидеров – защо така не си разиграваше коня по време на нашето управление?”, коментира Бойко Борисов.
По повод информацията за готвено задържане и нападение над него в ареста Борисов заяви: „Хубаво е, когато са предупредени, че знам. Много пъти съм бил заплашван. Но тук трябваше да бъдат публично предупредени, че това е недопустимо”.

Станете почитател на Класа