Миков връща промените в Изборния кодекс на ГЕРБ

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов във връзка с внесените на 28 юни 2013 г. в деловодството на парламента промени в Изборния кодекс, съобщиха от парламента.
Председателят на парламента посочва, че под вх. № 354-01-34 на тази дата е заведен законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, който съдържа придружително писмо, проект на ЗИД на Изборния кодекс и мотиви към него. В придружителното писмо като вносители стоят подписите на тримата народни представители - Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов. Към писмото са приложени проект на Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, мотиви към него и пет листа с имена и подписи. Приложените пет листа с 96 имена и подписи по никакъв начин не кореспондират с писмо, вх. №354-01-34/28.06.2013 г.
Посоченото прави невъзможно дефинирането на вносителите на представения законопроект, отбелязва председателят на парламента. „Моля, в случай, че поддържате заявената инициатива, и с оглед обезпечаване на възможността за изпълнение на чл. 73, ал. 1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за разпределяне на законопроекта, проектът да бъде представен във вид, указващ по ясен и недвусмислен начин вносителите и тяхната воля”, пише Михаил Миков на народните представители.

Реакцията на ГЕРБ

Ще се съобразим с указанията, които Михал Миков ни е дал, заяви от своя страна на брифинг депутатът от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева във връзка с внесените промени в Изборния кодекс от ГЕРБ. „Получихме писмо от г-н Миков, който твърди, че не може да индивидуализира предложението ни за промени в Изборния кодекс. Подписите са дадени по азбучен ред. Ще се съобразим с указанията, които ни е дал. Ще номерираме страниците, за да може той да обозначи кои са вносителите”, посочи Цачева. „Законопроектът и мотивите са подписани от всички народни представители от цялата група. Няма как всички народни представители да стигнем до Народното събрание, за да ги подадем”, обясни Цачева.

Станете почитател на Класа