Областният управител на Пловдив би подал оставка само след премиерската

Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов няма да подаде оставка, освен ако това не направи премиерът Орешарски. Това заяви пред журналисти самият Каймаканов, допълвайки, че една малка част от пловдивчани искат оставката му, докато той се ползва с подкрепата на стотици.

В социалната мрежа вече има създадена подписка в негова подкрепа, изтъкна управителят на централния регион. Той отговори на въпросите за миналото си, зададени публично от протестиращите пред областната администрация.

Каймаканов обясни, че фамилията му е започнала да се занимава със селскостопанска и животновъдна дейност през 1996 година, като чрез търг се сдобива с 16 крави. Сега те наброяват 1200. За директор на държавното предприятие е бил назначен с решение на Булгартабак холдинг, тъй като тогава предприятието е било собственост на холдинга. Негов директор пък бил Бойко Кишиков.

Венцислав Каймаканов категорично отхвърли слуха, че е подарявал джип на Лютви Местан. Той уточни също, че до момента не е уволнявал и не е назначавал нови хора в администрацията на областна управа. В момента от работа отсъстват 14 души - в отпуск има и в болнични.

Управителят на Пловдив е започнал срещи с кметовете по населени места. На 3 юли му предстои и среща с кмета на града.

Повече от две седмици продължава общественото недоволство срещу назначаването на Венцислав Каймаканов на управленския пост в Пловдивско. Редица граждани всяка сутрин посрещаха с протест представителя на ДПС, който по думите им бил „натресен” на града.

Станете почитател на Класа