Граждани искат имунитета на Сидеров

3 121 граждани внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с искане за сваляне на имунитета на депутата Волен Сидеров и подвеждането му под наказателна отговорност.. Искането е внесено и до Софийска градска прокуратура. Сигналът е придружен от подписка, съдържаща 3121 подписа с три имена и ЕГН на граждани, които подкрепят искането. Подписите са събирани в продължение на три вечери, по време на шествията, без точно определено място за това. Юристи са подготвили сигнала, който да бъде подаден, предава агенция Фокус. Гражданите обясниха, че това е изцяло гражданска идея, зад която не стоят никакви партийни пристрастия. Те казаха още, че са разговаряли с кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров, но, за съжаление, той е зает и няма възможност да ги приема, затова те внесоха сигнала на Регистратурата, където получиха входящ номер. От кабинeта на Цацаров са ги уверили, че още днес сигналът ще бъде предаден на главния прокурор, за да се запознае с него.

Отговорът на парламента: Сидеров вече няма да отговаря за етиката, а само за корупцията
 

Волен Сидеров няма да отговоря за парламентарната етика, а "само" за борбата с корупцията и конфликт на интереси. Така БСП и ДПС отговорят на "част от повдигнатите в обществото въпроси", свързани с поведението на лидера на "Атака".
Единната досега комисия, включваща антикорупция, конфликт на интереси и парламентарна етика, ще бъде разделена чрез промяна в правилника на Народното събрание, съобщи в сряда зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Ще се обособи нова комисия по вероизповеданията и парламентарната етика, която най-вероятно ще бъде дадена на депутата от БСП Пламен Славов, а Волен Сидеров ще оглавява само борбата с корупцията. Комисията, от която се вадят вероизповедания, пък ще остане само по правата на човека, жалбите и петициите.

 

 

Станете почитател на Класа