Атака и СКАТ заляха с жалби МВР

Телевизия СКАТ подаде жалба в полицията заради хулиганските прояви на Волен Сидеров и депутатите от партия "Атака", съобщи news.bg. Около 19.00 часа вчера депутатите Волен Сидеров, Деница Гаджева, Десислав Чуколов, Миглена Александрова, Калина Балабанова, Димитър Димов, Иван Димитров и Адриан Асенов блокираха улицата пред офиса на телевизията в Бургас.

Те употребиха ругатни и непристойни изрази към собственика на телевизията Валери Симеонов, служителите на медията и граждани, които по това време са се намирали в района, пише в жалбата.

В нея се посочва още, че Волен Сидеров е отправял неприличните изрази по мегафон, което нарушило спокойствието на гражданите и обществения ред.

Извършеното от депутатите на партия "Атака" прекрачва моралните норми и е нарушение на Наредбата за опазване на обществения ред на община Бургас и представлява хулиганска проява, жалват се още хората на Валери Симеонов.

Те настояват да бъде извършена проверка и ако бъдат установени нарушения, да бъде образувано наказателно производство. Припомнят и че по-рано същия ден Волен Сидеров и депутатите му нападнали журналисти на телевизията на бензиностанция OMV в Бургас: „Екипът беше изпратен след получен сигнал, че групата на Сидеров е блокирала работата на бензиностанцията. След като се опитал да вземат интервю от Волен Сидеров, той и депутатите се нахвърлили върху журналистите. Репортерът Ваня Чечева е била ритана от Деница Гаджева, а Волен Сидеров нанесъл няколко удара в гръб на оператора Светлан Атанасов. На мястото са присъствали още трима оператори на СКАТ, които също били блъскани и обиждани от депутатите на "Атака"."

В същото време от Атака също са сигнализирали бургаските полиция и прокуратура за действията на екипа на телевизията. В сигнала се отбелязва, че екипът от шест човека на телевизия СКАТ са малтретирали физически атакистите. Те са били блъскани от репортера и оператора на СКАТ. Упражнено е било и насилствено извиване на ръцете на депутатите. Също така от бургаската телевизия са заплашвали със саморазправа и убийство.

Атака призовава органите на реда и съда да вземат мерки срещу агресорите и ги накажат според българските закони.

И тази вечер атакистите излязоха на протест пред телевизията. В района има засилено полицейско присъствие.

Станете почитател на Класа