Борисов се връща в пленарна зала щом отнемат имунитета на Сидеров


Бойко Борисов оповести нови условия за връщането на парламентарната група на ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание. Както е известно от напускането до момента се казваше, че това ще се случи само и единствено за обсъждането на промени в Изборния кодекс.

В момента, в който Михаил Миков или прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров или гарантират реда и спокойствието ГЕРБ ще се върнем в пленарна зала, обяви Борисов пред БНТ. По думите му, „тогава ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно докато падне този парламент и да се направят предсрочни избори”., каза Борисов. Той каза, че и управляващите знаят, че ще има предсрочни избори, а въпросът е колко време ще могат да си купят до изборите. Затова се искала актуализация на бюджета и се канят, да „взимат 1 млрд. лв., за да покриват някаква имагинерна дупка, която не съществува на практика”.

За лидера на „Атака” Волен Сидеров, Борисов каза, че неговите хора от телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома му под немия поглед на властта, крещят, скандират и комшиите на Борисов не можели да спят, та да отидат като хората отпочинали на работа.

„От една страна парламентът блокиран, от другата страна – дома ми блокира. Къде да ходя?”, ожали се Бойко Борисов. После се върна към взаимоотношенията на Сидеров с БСП и ДПС: „Те седят и го гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек”.

Станете почитател на Класа