Десният реформаторски блок е за предсрочни избори

Петте политически сили, които се обявиха за десен реформаторски блок излязоха в неделя с обща декларация. Тя е подписана от "Демократи за силна България", от "Движение България на гражданите", от "Зелените", от Народната партия "Свобода и достойнство" и от "Синьо единство". Нашата цел е да сменим това правителство, то да си отиде и да има предсрочни избори, заяви Андрей Ковачев от "Зелените". В документа, представен пред журналисти, се казва, че повече от 20 дни България протестира срещу олигархията и сливането на политиката с мафията, което разяжда отвътре страната ни.

Демокрацията в България не работи, защото икономически и престъпни групировки контролират големите партии, се посочва още в декларацията. В нея се заявява, че се увеличава пропастта между партиите в парламента и активните хора на България.

"Ние, гражданите по площадите, творим история, а тези, залостили се зад стените на собствените си грехове, изпадат в параноя, твърдейки, че срещу тях имало заговор и какво ли още не", заявяват представителите на петте партии. Според тях протестите демонстрират решимостта на българите да отхвърлят мафиотския модел на управление на БСП, ДПС, ГЕРБ и "Атака" и допълват, че е нужна мощна гражданска и политическа алтернатива на статуквото. В декларацията си партиите от "реформаторския блок" са посочили 12 цели, необходими за изграждането на модерна и справедлива обществена среда, като първата от тях е за нови изборни правила, гарантиращи честни избори.

 

Станете почитател на Класа