ДСБ тръгва на разговори със СДС за Реформаторския блок

ДСБ поздрави новоизбрания лидер на СДС Божидар Лукарски. На пресконференция в понеделник председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че веднага ще потърсят разговори с Лукарски във връзка с новосформирания Реформаторски блок. „Много ми харесаха думите му, че СДС е сериозна самостоятелна демократична партия. Казаното от него за разграничаване от ГЕРБ съвпада с това, за което говорим и ние, заяви Радан Кънев.

В тази връзка лидерът на тъмносините обвини Бойко Борисов в лъжа. Припомняме, лидерът на ГЕРБ заяви, че новият блок в дясно се финансира от Цветан Василев и негови приближени. Казаното от Бойко Борисов е лъжа, категоричен е Кънев. Той обясни, че финансирането на партиите е публично и прозрачно и много лесно може да бъде проверено.
В случая няма финансиране от Цветан Василев или свързани с него лица, отсече Кънев.

Ако Борисов иска да каже, че има незаконно финансиране на ДСБ, да излезе и да го каже, за да предприемем действия по съответния ред. Ако не може да каже такова нещо, да го опровергае и да се извини, призова още Кънев.

Отцепниците от ГЕРБ, които ще правят партия не представляват интерес за ДСБ и техните избиратели. От ДСБ засега се въздържат да говорят за предизборни коалиции – дори във формата, обявен като Реформаторски блок. Радан Кънев обясни, че евентуално коалиране ще стане ясно, когато стане ясна датата на следващите избори.

Станете почитател на Класа