Извадиха „етиката“ от комисията на Сидеров

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика вече ще бъде разделена в две комисии. Това решиха депутатите в четвъртък, като приеха промени в правилника за дейността на Народното събрание.

Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите става Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите. Създава се Комисия по вероизповедание и парламентарна етика, както и Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Лидерът на Атака Волен Сидеров трябва да оглави комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Скандал, граничещ с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, е изборът на Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия по етика, реагира остро президентът Росен Плевнелиев, когато лидерът на „Атака“ бе избран за шеф на комисията и дни след като почти провали Консултативния съвет по национална сигурност при президента. „Това е демонстрация към цялата нация. Кой ще бъде този, който ще е символ на етиката", риторично попита държавният глава.

Станете почитател на Класа