Сова Харис: Обществото се пита - А сега накъде?

Около месец след началото на юнските протести, 51% от българите смятат, че протестите вече не са граждански, а са се превърнали в политически. Около една трета от жителите на големите градове в България вярват, че протестите са запазили своя граждански характер и не са се политизирали. Това сочат данните от изследването на общественото мнение на социологическа агенция Сова Харис, направено на 11 и 12 юли. От него става ясно, че най-висок е процентът на анкетираните, които считат, че трябва да бъде дадена възможност на кабинета "Орешарски" да изпълни кратка програма в максимален срок до изборите за Европейски парламент през месец май 2014 г.

Като цяло, общественото мнение не оценява еднозначно гражданското недоволство пред Парламента, пред Министерски съвет и на емблематичното кръстовище Орлов мост. Всъщност обществените настроения също са изправени на кръстопът – А сега накъде?

Социологическото проучване е по поръчка на агенция БГНЕС. Анкетирани са 506 души над 18 годишна възраст в стандартизирано телефонно интервю в периода 11 - 12 юли.


 

Станете почитател на Класа