Бисеров: Може да има друго правителство в това НС

Депутатът от ДПС и заместник-председател на парламента Христо Бисеров смята, че е възможно и друго правителство в рамките на това Народно събрание.

Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер, каза Бисеров в интервю за БНР.

Изказването на Бисеров дойде часове след думите на бившия премиер Бойко Борисов, който заяви, че е готов да преговаря с големите партии в името на националните интереси.

"Живеем във времето, когато в едно НС последователното избиране на повече от едно, повече от две правителства, е нещо нормално.

Правителството е продукт на изготвената политика в Народното събрание и тогава съдбата на Парламента не се поставя в политическия цикъл, в който се намира страната, съдбата на едно единствено правителство и на един единствен премиер, добави Бисеров.

Не трябва да се гледа на едно правителство като правителство, избрано за целия мандат на едно Народно събрание, обясни депутатът от ДПС, добави той.

Според него законът за политическите партии навлиза във фаза, в която трябва да се разгледа окончателно в правната комисия.

На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, Бисеров каза, че ДАНС трябва да работи, да има титуляр, така че той не споделя разбирането, че не му е времето сега.

"Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички", добави той.

За СРС-тата Бисеров коментира, че трябва да има съотносителност между използваните СРС-та и получените веществени доказателства: На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава.

"Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика. Години наред публично се обсъждаше това, най-после намерихме решимост да премахнем този текст и вече само заради това, че има СРС няма да се закриват заседания. Ако има други причини, това е друго", коментира Бисеров.

За ГДБОП той посочи, че това е била една от структурите, която е генерирала сериозни напрежения: "Неслучайно шефът на БОП беше отстранен, шефове на СДОТО се оказаха, че са ангажирани с дейността на Цветанов, за която той сега е разследван".

Станете почитател на Класа