Кунева настоява за предсрочни избори

„Скорошни избори са нужни, за да се спаси достойнството на управляващите. Ако човек е извършил нещо нередно, направил е грешка, както правителството на Орешарски - няма как да се върне назад - няма как да тупкаш топката, докато всички се уморят да протестират". Това коментира пред БНТ Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите".

По отношение на Реформаторския блок, иницииран от пет десни партии, Кунева защити тезата, че в него имат място и не толкова десни формации, като „Зелените”, например. Лидерът на „България на гражданите“ се обяви и за участие на граждански организации в структурата на Реформаторския блок. Основен проблем според нея остава промяната на самата същност на политиката, в която трябва да бъдат освободени територии за гражданското, да има повече прозрачност при взимане на всяко решение и да се носи отговорност за всяко решение, защото „без тези три неща съвременна политика не се прави”.

Партиите са всъщност една много остаряла форма на демокрация, каза Кунева и даде пример с интернет и социалните мрежи, благодарение на които хората могат много бързо да се групират, за да постигнат определена цел.

 

Станете почитател на Класа