Николай Бареков обяви, че влиза в политиката

Изпълнителният директор на ТВ7, журналистът Николай Бареков обяви, че обмисля да влезе в политиката.

Не искам да бързам с кардинални решения и ще обявя плановете си на по-късен етап, но едно е ясно – само с журналистика хора като мен не могат да подобрят положението на българския народ, каза Бареков в обширно интервю за ТВ7. С уточнението, че това не е решение, което се взима прибързано, тв-водещият по-скоро даде знак, че отдавна обмисля влизането си в политиката и в по-нататъшните му действия надали нещо е оставено на случайността или ще бъде плод на импровизация. Това се потвърждава и от позициите, които Николай Бареков и медиите, които ръководи, отстояват от месеци, вкл. и осветляването на аферата с бюлетините, произведени от печатницата в Костинброд. Бареков коментира политическата ситуация в страната. Той за пореден път изтъкна своята убеденост в необходимостта от цялостна промяна на политическия модел, който до момента се възпроизвежда, като се гласува за едни и същи лица.

"Социологическите проучвания показват, че ситуацията е патова, че се намираме в задъдена улица”, коментира Бареков. Той бе категоричен, че протестиращите справедливо искат предсрочни избори, но ако те се проведат сега, в настоящия момент, то всички трябва да осъзнаят, че ще изберат отново старите муцуни в парламента, което би било поредната отвратителна ситуация в българската политика. Бареков не скри, че лично за него Бойко Борисов и Цветан Цветанов са приключили фигури в българската политика.

Телевизионният журналист е на мнение, че етвърде вероятно да се стигне до сформирането на правителство с участието на ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Борисов ще се върне в парламента, след като постигне сделка с БСП и ДПС да бъдат заметени следите. Като го приемат в новото правителство и като му обещаят, че няма да го разследват, той ще се върне в парламента", посочи Бареков. Той разкритикува скъсяването на политическите хоризонти По думите му, вместо да се мисли как ще изкара народът зимата, как ще се преодолеят регионалните дисбаланси в страната, демографската криза, наблюдаваме едно фокусираме само върху Изборния кодекс, върху завръщането на Борисов в парламента. Според Бареков вторачването в призивите за Велико народно събрание и нова Конституция демонстрира тотално неразбиране на човешките нужди.

Станете почитател на Класа