Местан: Ще оттегляме свои кадри, ако има доказателства

ДПС ще оттегли всеки свой кадър от управлението, ако има дори едно доказателство, което да подкрепи съмненията за съответната личност, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за "Дарик".

Той коментира недоволството след назначаването на депутата от ДПС Емил Иванов за областен управител на Софийска област. В медиите бяха публикувани данни от доклад на Сметната палата от 2010 г., в който са констатирани скандални замени и продажби, извършени през първия мандат на Емил Иванов като областен управител.

Днес областната управа бе облепена с лепенки ВИС-2, след като стана ясно, че Емил Иванов е работил за ВИС-2 90-те години.

Ако съмненията за една личност са самодостатъчен критерий той да бъде лишен от участие в политиката и управлението на страната, ще ви кажа, че по този нов стандарт България ще остане без управленци, коментира Лютви Местан.

Той обаче е категоричен, че ако съмненията се потвърдят и има и едно доказателство, че който и да е кадър на ДПС е пристъпил закона, партията ще го оттегли независимо на какво ниво във властта се намира той.

На въпрос дали е убеден в удачността на кандидатурата и дали той лично е застанал зад нея, Местан посочи, че Иванов има опит като общински кмет.

Няма да бъде областен управител, както други хора няма да бъдат заместник-министри или министри, ако съмненията се потвърдят поне с един факт, подчерта председателят на ДПС.

В интервю за Би Ти Ви Емил Иванов потвърди, че е работил за ВИС-2.

"Колкото до ВИС-2, да, но никога не съм се занимавал със силово застраховане. Това да е ясно на всички и да не се инсинуира с тази тема. Навремето имаше 2 силни застрахователни компании – ВИС и СИК, които се занимаваха със застраховане. Много хора са работили там", каза Иванов.

На въпрос вярно ли е, че е пребил човек през 90-та той отговаря: "Годината е 89-та, да ви уточня. Да, имахме такива младежки инциденти и вие сте имали сигурно... Имам чисто съдебно досие, реабилитиран съм, просто нямам никакви проблеми".

Запитан дали би се оттеглил от поста, Емил Иванов каза: "Много хубав въпрос в първия ден, в който съм на работа. Интересен въпрос, на който ще мога да отговоря след 5-6 месеца, след като видя каква е обстановката в държавата и дали ще се нормализира."

Станете почитател на Класа