ВСС избира градски прокурор на София

Висшият съдебен съвет ще избира на заседанието си административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура. Кандидати за поста, които ще бъдат изслушани са Ваня Илиева – прокурор в Софийска градска прокуратура; Руси Алексиев – прокурор в Софийска районна прокуратура; Бойко Атанасов – следовател в Следствен отдел при Софийска градска прокуратура. На заседанието магистратите ще избират и административен ръководител – председател на Окръжен съд гр. Перник
Кандидат, който ще бъдат изслушани са Елена Николова – Стоилова – и. ф. административен ръководител – председател на Окръжен съд гр. Перник.
На заседанието ще бъде обсъден и проект на решение за корекции на бюджетни сметки на органи на съдебната власт за 2013 г. във връзка с обявените конкурс за първоначално назначаване на длъжността „съдия” във ВКС – Наказателна колегия и конкурс за повишаване в длъжност и преместване за заемане на длъжността „съдия” във ВКС – Гражданска колегия, Наказателна колегия и Търговска колегия. 

Станете почитател на Класа