Станишев смята, че партия ГЕРБ е виновна за радикализиране на протестите

В момента, в който партия ГЕРБ обяви, че влиза в Народното събрание, се стигна до радикализиране на протестите. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция в централата на партията. Той бе категоричен, че снощните сблъсъци с полицията са били неслучайни и провокиране. По думите на Станишев всички са видели съвсем различно лице на протестите и е очевидно, че някой цели предсрочни избори и за целта са имплантирали провокатори в протестите. „Много ясно личи от изявлението на Бойко Борисов кои биха били печеливши от нашето оттегляне", изтъкна Станишев.

"Незабавни предсрочни избори ще доведат до възпроизвеждане на статуквото. Това е единственият начин Борисов и Цветанов да контролират ГЕРБ, да запазят своята власт, да участват в управлението”, посочи Сергей Станишев. Той добълни, че има стремеж към включването на ГЕРБ в управлението на всяка цена, което няма как да бъде прието от БСП.

Станишев каза, че през днешния ден ще очаква от МВР и специално от вицепремиера Йовчев много ясен анализ на снощните събития, тъй като е имало не само актове на насилие, но и „вземане на над сто души за заложници, по същество”.

"Очакваме МВР да си свърши работата, да идентифицира провокаторите, тези, които търсеха насилие, и да гарантира нормалната работа на Народното събрание. Зад агресивната част на протестите има ясен сценарий, организатори, те трябва да бъдат разкрити”, каза Станишев. По думите му, всички политици, които поощряваха всякаква форма на протест, влязоха в капан, който легитимира всякакви, в т.ч. и незаконни действия.

Станете почитател на Класа