Миков призова посланиците да се произнесат за снощния погром

Бойко Борисов е печелившият от ескалацията на напрежението, той го желае и стимулира всячески. Това коментира пред БНР председателят на Народното събрание Михаил Миков във връзка със снощните събития в София.

Миков призова посланиците, коитонеотдавна се ангажираха с позиция за случващото се в страната, да бъдат достатъчно активни и сега и да заявят позиция, която да върне обстановката в страната в рамките на законността и на нормалното функциониране на парламента в една демократична страна.

Готови сме да чуем всички граждани, но гражданите трябва да могат да чуят своите политици, да уважават демокрацията, защото тя е най-доброто измислено поне засега, подчерта Миков.

"Ние не се притесняваме от предсрочни избори, но те няма особено да променят политическата конфигурация, напротив, България ще влезе в спирала на делегитимация на институциите", коментира още Михаил Миков. Той добави, че кога ще има избори зависи и от нагласите на хората в цялата страна, а не само в София.

Големият проблем днес е конфронтацията, зад която стоят определени икономически интереси, която придобива понякога политически, а понякога квазиполитически измерения, каза още Михаил Миков пред БНР.

Станете почитател на Класа