Йорданка Фандъкова: Не приемам никаква форма на насилие

От много време призовавам към ненасилие, не приемам каквито и да било форми на насилие, надявам се, разбира се, че утрото ще бъде по-мъдро от вечерта, и призовавам към повече разум и диалог. Не приемам разрушаването на тротоари, знаете, че след снощните протести пред парламента, има разрушени тротоари, начупени, разхвърляни бордюри, извадени плочи – всичко това трябва да бъде възстановено с парите на всички. Призовавам всички нека да пазим нашия град, в който всички трябва да живеем заедно и днес, и утре, и да уважаваме взаимно мненията и правата си.
Имах контакт и координация с полицията. Това не означава, че всички мерки, които бяха предприети, предварително бяха съгласувани с мен. Но искам и друго да кажа, че очаквам и днес ще се обърна към полицията, че очаквам полицията да установи и санкционира гражданите, които виждам и от вашите кадри, че са единици, които разрушават общата собственост. Трябва да има и спазване на правилата и законите и за това отговорност носят органите на реда.
При всички случаи обстановката беше твърде напрегната. Затова отново призовавам към повече разум, просто не трябва да има такова разделение и трябва да се вземат важни, правилни решения още в рамките на деня.


Пред Агенция "Фокус"

Станете почитател на Класа