Борисов предложи на Сидеров да излезе още сега от парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи от ефира но нова телевизия сделка на Волен Сидеров за да разтурят 42-то Народно събрание и така да се стигне бързо до нови предсрочни избори.

„Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец и популист, да излезе от парламента днес, 1 минута след това и ГЕРБ излиза и парламентът не може да работи със 120 граждани”, обяви офертата си Бойко Борисов. Той направи предложението си като доказателство, че ГЕРБ не отлага предсрочния вот за май.

Минути по-рано Бойко Борисов каза, че „чисто технологично обаче изборите не могат да станат по-рано от май”. Той обясни, че трябва да се направят промени в Избирателния кодекс, а докато бъдат приети, ще стане поне декември. Според Бойко Борисов БСП умишлено бави приемането на новия Изборен кодекс, затова и от ГЕРБ виждат възможност да се стигне до избори чак на пролет. Но междувременно искането за оставка на кабинета още сега оставало в сила.

Коментирайки протестите, Борисов заяви, че „с мирни, демократични средства, тези хора няма да си тръгнат, защото управляващите нямат свян”. Същото той каза и вчера в парламента

„Хората от протестите не познават апаратните хватки на комунистите”, заяви Борисов. И допълни: „Стаята на ГЕРБ в парламента е от страната на протестиращите, а БСП и ДПС са се заградили откъм БАН и не чуват, че има протест. Тези хора са дебили!”.

Борисов категорично отхвърли слуховете за договорка между него и управляващите.

Запитан какво ще прави в деня за размисъл преди следващите избори, Борисов отговори:”Пълна агитация”. След което коментира, че след случилото се на 11 май (покрай намерените стотици хиляди бюлетини в печатница „Мултипринт”) ден за размисъл вече не съществува.

В офиса на ГЕРБ никой друг освен мен не управлява. Това каза Борисов в коментар за тефтерчето на бившия директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов и инициалите в него. Лидерът на ГЕРБ допълни, че прокуратурата ще се произнесе по данните с тефтерчето на Златанов и каза, че е разговарял с Искра Фидосова и Цветан Цветанов, но в тефтерчето има и други имена, има и прокурорска проверка, която трябва да се изчака. За провиненията, които са имали, те са наказани.

„Возейки се сутрин в трамвая, и аз чувам слухове. Какво са правили в стария парламент не знам, защото не съм бил там. Полагах огромно желание, време и сърце да се случат добрите неща за българите.", допълни Борисов. 

Станете почитател на Класа