Буруджиева: Държавата не работеше последните 6 месеца

Държавата не работеше през последните 6 месеца, заяви пред Нова телевизия депутатката от Коалиция за България Татяна Буруджиева. Според нея в хазната не са постъпвали достатъчно средства през последните 6 месеца и това е следствие от изборите, независимо колко важни за обществото са били те. Това обаче, според Буруджиева трябва да бъде обяснено.

„Аз искам отчет, какво направи служебното правителство за три месеца и защо се случи това. Защо приходните агенции не са си вършили работата?”, попита Буруджиева. По думите и сега отново се искат избори, което ще доведе до ново служебно правителство и още 6 месеца никой да не си върши работата. Депутатката допълни, че определянето на дата за предсрочни избори автоматично ще превърне правителството в служебно, което би било вредно за страната. Социалистката припомни, че протестите са започнали в нощта на изборите и процесът се е превърнал в диктат. „Нито правителството, нито политическите сили са оставени да работят и тогава да се обяснява кой е симпатичен и кой не”, заяви Буруджиева.

Помолена да коментира мненията, че изготвянето на Изборния кодекс умишлено се бави, Буруджиева отговори, че това твърдение не е вярно. „Това е технология, която трябва да гарантира, че гласът на всеки ще бъде правилно отчетен и, че всеки може да види своите интереси, представени и не трябва да се пришпорва изготвянето и”, категорична бе тя. Народната представителка припомни, че още по време на предизборната кампания са обещани не малки промени, а да се изготви действащ изборен кодекс, приет в дебат, за да не се преправя отново след година. „В началото на мандата си казахме, че нов изборен кодекс ще има, независимо дали ще има избори или не. Той дава възможност на всички да се подготвят еднакво добре и да знаят какви са правилата, за да работят по тях.”, заяви още Татяна Буруджиева. Тя подчерта, че идват четири години на избори и Изборният кодекс трябва да е в цялата си пълнота.

Станете почитател на Класа