Емил Димитров – Ревизоро става главен секретар на Плевенската областна администрация

Бившият директор на Агенция „Митници” Емил Димитров – Ревизоро става главен секретар на Областна администрация-Плевен. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация, цитирани от „Фокус“. Димитров е назначен със заповед на областния управител Илиян Йончев, считана от тази сряда. Той заема поста главен секретар по лична покана на областния управител.

Емил Димитров беше директор на Агенция „Митници” (13.08.2001 - 20.02.2002 г.) по време на правителството на Симеон Сакскобургготски, номиниран именно от премиера. Ръководството му обаче продължи само половин година, белязано от постоянни търкания между него и финансовия министър Милен Велчев.
Ревизоро бе многократно критикуван, че не постига необходимите резултати в приходната част на агенцията чрез борба с корупцията в системата, което бе едно от предизборните обещания на НДСВ. Димитров беше атакуван и от бивши служители на Митниците заради кадрови промени, а реформата му остана запомнена с поредица акции по ГКПП-та.
С аргумента, че за да се постигне изискания резултат, е необходим чужд консултант, Велчев подписа договор с частната английска фирма "Краун Ейджънтс". Споразумението бе публично разкритикувано от Димитров и той отказа да участва в това сътрудничество, като подаде оставка. След това се превърна в редовен критик на работата на Митниците. В едно от последните му изказвания преди няколко месеца пред bTV той за пореден път обяви, че в агенцията е пълно с „калинки”, назначени с партийни препоръки.

Станете почитател на Класа