Борисов отново призова за оставка, Станишев ще търси съгласие

В първия пленарен ден от новия политически сезон, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново изрази убеждението си, че само избори ще успокоят хората. "Хайде давайте си оставка и всичко да си тръгне на добре в държавата", обърна се той към управляващото мнозинство в изказването си от парламентарната трибуна. "Вие не сте спечелили изборите, за пореден път ви казвам. Ние сме първа политическа сила", допълни председателят на опозиционната партия. Борисов е убеден, че на следващите избори партията му отново ще е първа сила, защото има политики. Ще търсим съгласие, но няма да се поддадем на рекет и ултиматуми и ще бъдем взискателни към ангажиментите на правителството, които смятаме за важни, заяви от своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна. Много хора, които протестират днес, волно или неволно обслужват статуквото, защото затрудняват нормалната работа на правителството и на парламента, смята Станишев. Според него протестите са легитимно и демократично право на гражданите, но когато се огражда парламентът и се държат депутати за заложници, това демократично и нормално ли е, възмути се Станишев, който отдели голяма част от времето за изказването си на протестите.
По думите му те приличали на футболни агитки, които си мерят силите. Спонтанността на протестите обаче изчезвала за сметка на организираността.
Стоим зад правителството, защото в неговата програма виждаме шанс за необходимата за държавата промяна. Ако има воля правителството на Пламен Орешарски да прави дълбоки реформи, ще има мощна подкрепа на левицата, каза още Станишев.

Станете почитател на Класа