Орешарски: Амбицирани сме за по-бързи резултати

За първите 100 дни на правителството освободихме страната от страха. Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски, който даде съвместен брифинг в кулоарите на парламента заедно с вътрешния министър Цветлин Йовчев тази сряда.
По думите на премиера най-големият му неуспех до момента е да убеди част от българското общество, че работи за неговите интереси. Кабинетът би работил по-добре в по-спокойна обществена атмосфера, сега обаче се амбицираме за още по-бързи резултати, оптимистичен е премиерът.
Орешарски помоли медиите да дадат седмица-две на новия шеф на Агенция "Митници" Кирил Желев да навлезе в същината на структурата, след което да даде обстойна пресконференция за бъдещите си планове.
Премиерът увери, че през времето, което бившият началник на митниците Ваньо Танов прекара в болница, са били разгледани и обстойно обсъдени възможните кандидатури за поста и решението не е взето светкавично и недообмислено.
Министър-председателят отрече твърдението, че със "слагането под една шапка" на БОРКОР и структурите, отговарящи за СРС-тата, правителството повтаря модела "Цветанов".
Министърът няма преки правомощия в звената, които са под неговия контрол, включи се по темата и вицепремиерът Цветлин Йовчев, който поема грижата за всички родни служби. Той се противопостави на мненията, че се явява реален ръководител на БОРКОР и силовите структури. Според него БОРКОР трябва да подлежи на обстоен анализ на изразходваните средства, поставените цели и постигнатите резултати.

Станете почитател на Класа