Бареков дава Борисов на прокурор заради протестите

ГЕРБ и г-н Борсиов направиха и невъзможното да опорочат, и успяха най-накрая, гражданските протести в София. Това заяви Николай Бареков в интервю пред Би нюз. Той обясни, че от няколко дни Борисов анонсира желанието си да яхне протестите, да мобилизара своите структури, да плати директно на хората, за да се щурмува Народното събрание. "Така той смята, че ще се поситигне заветната си цел - да бъде свалено правителството на Пламен Орешарски и да се върне в управлението на страната. Разбира се, мотивът е ясен - страхът на лидера на ГЕРБ от разпада на собствената му партия и от предстоящите проверки и ревизии на неговото управление. Това трябва да бъде направено от новия кабинет, за да се види какво е наследството на хората на Бойко Борисов", казва Бареков. Той уточнява, че е неблйдавал  днешната организация на протестите и е следил много внимателно хората, с които Бойко Борисов направи контакт, така да се каже, на площада пред Народното събрание. Това е т.нар."благоевградска група", в която има доста представители на подземния свят и на сенчестия бизнес. Това бяха хората, насъскани и мотивирани от Борисов, да опорочат последното издание на предавеното "България без цензура". Спомняте си, че тогава те замеряха сцената с предмети и се опитаха да се стигнат до физически сблъсък с мен и с хората на площада. Около 50 човека успяха да опорочат събитие, на което присъстваха над 3000 души от Благоевград и региона. В този смисъл аз внимателно следях, с помощта на колегите от националните медии, освовните лица на протеста пред парламента, както и организацията във "Фейсбук". "Утре подготвям един сигнал до Главна прокуратура - да бъде разследван Бойко Борисов и групата около него за начина, по който използват подземния свят за огранизация на мероприятия, които целят да дестабилизират страната", казва още Бареков. Той изброява и хората, които са във въпросната група. Това според него са  Георги Харизанов, който е бивш шеф на държавната фирма "Напоителни системи" в правителството на ГЕРБ. По информация в медиите, той е съден за побой и рекет, а срещу него има и висящи дела. Той буквално беше взет от спорната площадка от Бойко Борисов и беше назначен за шеф на държавната фирма. Това е човекът, който трябва да бъде разследван за кражбата на тонове тръби от "Напоителни системи" и сега хората няма как да поливат обработваемите си земи.  Другото лице е Иван Саздов от Банкя, който също е сред организаторите на протеста. Той е комшия на Бойко Борисов, който е замесен в доста съмнителни бизнес интреси.  Групата на "Титан" - това са хората, които плащаха тлъсти комисиони на Бойко Борисов и Искра Фидосова, за което има документи, за да получат поръчки от кметовете на ГЕРБ. Тези хора финансират протестите. Групата на "Титан" успя да разбие най-титулувания футболен клуб у нас - ЦСКА. "Казвам го като фен на "Ботев Пловдив" с огромна болка. Призовавам и хората от ЦСКА да сезират и те прокуратурата за дейността на "Титан", уточнява още Бареков.

Цялата тази група, благодарение на криминално проявения Цветан Цветанов, който вече е клиент на прокуратурата и съда, прави така, че да плати с "черни пари" цяла мрежа от автобуси, чиято цел е да се опорочи спонтанният граждански протест на хората. Нещата излязоха извън контрол днес.

Смятам, че тези хора трябва да понесат отговорност за действията си, защото заради собственото си его и лични икономически облаги, те буквално си играят със съдбата на нацията. Българският народ има нужда от помирение, от единство. Ситуацията в страната е много тежка - ние сме свидетели на безпрецедентно разделение на българското общество, което е абсурдно. България има нужда от нов тип лидери, от нови идеи и партии.

Станете почитател на Класа