Борисов писа двойка на 100-те дни на кабинета

Много слабо управление на кабинета "Орешарски" за първите сто дни. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Бившият премиер писа двойки на всички министри от настоящото правителство по повод първите сто дни управление.

„Всъщност то няма управление. То имаше безброй кадрови грешки, скандализиращи всички. Социалните мерки са такива, че касаят следващата година. Тръгна по най-лесни начин, вземайки кредити и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обясни, че временното благосъстояние на част от българите е на заем", коментира Борисов, като допълни, че тези пари трябва да се връщат.

Според него най-скандалното е да се вземат такси за магистрала „Хемус". „Това искаха да направят с „Тракия". Добре, че дойдохме ние и само с 20 на сто български пари построихме", каза още той.

Борисов, коментира, че политическите лидери от мнозинството би могло да поемат отговорност и да оставят правителството да работи нормално, защото по думите му не е нормално всеки ден да има протести. Опозиционният лидер каза, че в първия ден от новата пленарна сесия председателят на ДПС Лютви Местан е казал умни неща, но на следващия „отново е започнал да политиканства".

Борисов подчерта, че през февруари, когато имаше масови протести, той е поел отговорност и е подал оставка. И напомни, че тогава също е имало хора, които са настоявали правителството му да продължи да управлява.

По повод вчерашните протести лидерът на ГЕРБ потвърди, че партията е осигурила автобуси за симпатизанти, които са изявили желание да се включат в гражданското недоволство.

Станете почитател на Класа