Станишев: Подкрепяме линията на промяна

Реално това правителство нямаше на разположение сто дни кредит на доверие, защото още от втория ден има протести, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той подчерта, че кабинетът „Орешарски" е направил сериозни стъпки за подобряване на условията за живот като намаляване цената на тока, въпреки постоянния натиск.

Соцлидерът напомни, че през изтеклите дни са били приети редица важни решения, които засягат живота на хората. „Покрай цялата пушилка, страсти, протести в една или друга посока много често се губи съдържателният разговор и затова какви промени се правят", коментира Станишев.

Той отново посочи, че за първи път от десетилетия е постигнато намаляване на цената на тока, а след четири години на замразяване на всички социални разходи те са станали приоритет, като още първите стъпки на кабинета са били за увеличаване на майчинските, парите на първокласниците и разширяване на енергийните помощи.

Според Станишев това са само първи стъпки, а столетницата ще продължава да подкрепя правителството, ако вижда продължаване на тази политическа линия на промяна и ще изисква от него да я следва.

Станете почитател на Класа