ДПС: Кабинетът премахна усещането за полицейщина

Деликатна критика за първите сто дни на правителството на Пламен Орешарски направи лидерът на ДПС Лютви Местан. Сред грешките му Местан изтъкна "свенливата" кадрова политика.

„Не мислете, че партиите, които подкрепят този кабинет, ще бъдат слепи негови поддръжници. Ние ще подкрепяме всички верни политики на това правителство, но парламентът ще бъде коректив на изпълнителната власт, ако тя не действа достатъчно ефективно и ако видим, че няма реални действия за осъществяване на нова политика", каза Местан.

По думите му, кабинетът е успял да премахне усещането за полицейщина.

На въпрос кои са грешките на правителството, Местан посочи „леко свенлива кадрова политика". „Може би трябва да очакваме една по-голяма решителност. Разбирам обаче, че това е кабинет, който управлява при възможно най-тежки условия. Никое правителство не е управлявало при такива условия, но рано или късно това трябваше да се случи", каза Местан.

Според него следващите български правителства трябва да са готови да работят в условията на перманентни протести като проява на граждански контрол.

 

Станете почитател на Класа