Цветанов: Политическата ситуация у нас не съответства на празника

Политическата ситуация в страната не съответства на днешния празник, каза пред журналисти във Варна зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той присъства в морската столица на тържествата по повод годишнината от Съединението на България. Според Цветанов в момента страната ни се намира в етапа на най-голямото разделение и противопоставяне, за което може би са допринесли всички политици.
„Точно за това, в такъв исторически ден като днешния, трябва да направим равносметка на това, което се случва и с какво всеки би могъл да допринесе за обединяване на нацията, на българските граждани, в общите цели за развитието на страната ни и общите европейски ценности като страна членка в ЕС”, каза Цветанов. Според него, за това обединение ГЕРБ може да допринесе чрез много срещи с хора и намаляване на напрежението.

„Това е процес, който трябва да бъде възприет от всички участници в реалния политически живот в страната, защото политическите партии са тези, които определят политиката на една държава. Затова трябва да се вземат решения, които могат да доведат до намаляване на напрежението”, каза още Цветан Цветанов.

Станете почитател на Класа