Цветан Цветанов: Всички българи са готови за предсрочни избори

Желанието на управляващите е да отложат предсрочните избори до месец май, а ако това стане, то те могат да продължат да отлагат, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че властта не се е стреснала от протестите и България може да влезе в историята, като държава, в която е имало най-дългите протести срещу правителството.

На въпрос защо твърди, че в страната господства полицейщината, Цветанов отговори: „Всичко, което се случи през последните седмици, говори за това. Ние не сме си позволявали да правим масирани проверки и да изискваме данни за наши политически опоненти, както стана във Варна. Опитите за сплашване на симпатизантите на ГЕРБ... Това всява страх и се ограничава гражданската енергия което е недопустимо".

Според Цветанов всички български граждани са готови за предсрочни парламентарни избори, „защото всички видяха какво се случи на 11 май - в деня за размисъл на последните избори".

"ГЕРБ и симпатизантите му са част от гражданското общество, която не одобрява действията на правителството и връщането на България назад по пътя й към европейско развитие. Подаването на оставка е най-естествената стъпка, за да се успокои обществото. Това е демократичният начин. България започна наистина да протестира така, както се прави в цяла Европа. България се нуждае от предсрочни парламентарни избори колкото е възможно по-скоро, веднага", каза още Цветан Цветанов.

Станете почитател на Класа