Интензивно е движението към столицата

Интензивно е движението по автомагистралите и първокласните пътища към столицата и големите градове в последния почивен ден, но няма големи задръствания и колони от автомобили. Нормално е движението при входовете на столицата – трафикът не е натоварен. По-късно през деня при по-интензивен трафик, се предвиждат повече патрулни автомобили, които да регулират движението с цел да не се образуват задръствания, съобщи агенция "Фокус".
Спокойно, без задръствания и колони от автомобили, се осъществява движението в района на автомагистрала "Тракия" в района на 61 км. За нормалното прибиране след трите почивни дни, и преминаването на гастарбайтерите, пътуващи към Западна Европа, в района има полицейски екипи на Магистрална полиция и РУП Септември, които са в готовност за намеса при по-засилен трафик. Обстановката е спокойна и преминаването на автомобилите е нормално. За избягването на образуването на "тапи" в участъците с ремонти, се препоръчва използването на алтернативния маршрут от пътен възел Мирово през Костенец - Белово - Септември - Пазарджик - Пловдив към магистралата и обратно.
На българо-гръцката граница в посока България трафикът е засилен. Предприети са мерки за организация на движението, осигуряване на максимален брой трасета и максимален брой служители, които работят на всичките пунктове. На ГКПП „Кулата - Промахон” ще работят 4 трасета с допълнителни служители, които да обслужват гражданите.
В посока България днес до обяд са преминали над 22 500 моторни превозни средства и над 73 000 лица, а в посока Гърция – 25 500 превозни средства и над 95 000 лица.
Изключително натоварено е движението по главен път Е-79 в посока Кулата – София. Автомобилите, пътуващи в посока София, се движат предимно в колона. Има много автомобили с чуждестранни регистрации, също пътуващи към столицата.
Три леки пътни инцидента са станали на главен път Е-79. Произшествията са в района на Кресненското дефиле, в района на Симитли и в участъка между Симитли и Благоевград при село Железница. Няма пострадали. Нанесени са само материални щети, но движението е затруднено, образували са се колони от автомобили.
Във Варна е натоварено движението от и към Бургас, особено в района на село Приселци. Движението е най-натоварено на входа и изхода на селото. Пътните настилки са сухи видимостта е добра. В тази посока се движат много автомобили и с румънска регистрация. Движението във Варна и региона също е натоварено. По АМ „Хемус” трафика е интензивен и в двете посоки. В града движението е натоварено по основните булеварди. Задръствания има по бул. „Сливница” и „Република”.
В област Бургас задръстване има по пътя Созопол - Бургас в района на село Ясна Поляна, където има пътнотранспортно произшествие. Катастрофата е без пострадали. На място има полиция. Силно е затруднен трафикът по околовръстния път в Бургас. Получават се задръствания като интензивният трафик е от Южното Черноморие към столицата. Задръствания има и на кръстовището на „Трапезица”.
В област Монтана е засилено движението през прохода Петрохан, но се минава спокойно. Най-натоварено е било движението между 14.00 и 15.00 часа. В петък вечерта и събота до обяд, движението също е било много голямо. Рехабилитацията на пътя продължава. Създадена е организация да се работи в едното платно, а по другото да се преминава.

Станете почитател на Класа