Догодина ще стане ясно дали ще има предсрочни избори

Догодина напролет ще се видят резултатите от работата на това правителство и от евроизборите. Едва след това ще стане ясно дали и кога ще има предсрочни избори. Това заяви пред  ТВ7 председателят на парламента Михаил Миков.

Попитан дали кабинетът ще изкара 4-годишен мандат, Миков бе категоричен: "Не, не, не 4 години.

Става въпрос за резултати от работата на правителството, които догодина пролетта ще се видят", коментира председателят на парламента.

Те ще се покажат и чрез резултатите от евроизборите, прогнозира Миков. Тогава и ще стане ясно дали след пролетта и кога ще има предсрочни избори, стана ясно от думите му.

Парламентарният шеф определи 100-те дни на кабинета като "динамични, успешни, под натиск и с постигнати решения,

които в друга обстановка щяха да случат за по-дълъг период от време".

В коментар на подкрепата на "Атака" за кворума в залата Миков бе категоричен, че мнозинството не разчита на нея. Той смята, че поначало народният представител е длъжен да ходи на на работа и да участва в заседанията, защото за това са го избрали гражданите.

Ако провалянето на заседанията поради липса на кворум трябва да се разглежда като политическа дейност, то тогава партиите да не ходят на КСНС при президента

или пък министрите да откажат да идват на парламентарен контрол, направи паралел Михаил Миков.

Той призна, че не се притеснява от поведението на ГЕРБ в пленарната зала, защото няма как то да е едно и също с това на управляващите. Същевременно и Миков се включи в прочита, че протестите вече са политически и конфронтацията е налице.

"Тази конфронтационна обстановка не е патент на това управление. Добрите му решения потънаха в общото недоверие и във възгласите "оставка" и вувузелите", каза парламентарният председател.

Очевидно е, според Миков, нежеланието на ГЕРБ да бъде в опозиция, но това е политическият факт и партията на Борисов е изпратена в тази си роля по волята на гражданите.

Неговата оценка не ме учудва, а самочувствието да даваш оценки, след като си подал оставка и си бил свален от власт, благодарение на една пагубна политика,  коментира шефът на НС за коментара на Борисов, че пише "двойка" на кабинета Орешарски.

Станете почитател на Класа