Бареков благодари на Стилян Петров и раздаде 100 знамена в Глазгоу

Благодаря на Стилиян, че го има, че прави толкова много за България. Честно казано през последните години не е имало такъв посланик на България и въобще на гордостта, че сме българи по света. Стилиян направи нещо, заради което ние наистина като българи трябва да му благодарим". Това сподели Николай Бареков след бенефиса на Стилиян Петров в Глазгоу, с който сложи край на футболната си кариера.

"Това беше един български уикенд в Глазгоу заради любовта, която хората изпитват към него, заради гордостта, с която е носил фланелката на "Селтик" на "Астън вила". Тук бяха едни от най-големите звезди на треньорите и футболистите в Английската висша лига, дошли тук специално заради него", допълни журналистът.

"Преди мача ние раздадохме на хората, които имаха желание, 100 български знамена - толкова успяхме да поберем в куфарите, те направо разграбиха знамената, които носехме. През цялото време български знамена се вееха във всички възможни краища на стадиона, 60 хиляди човека пееха на английски песни в прослава на Стилиян Петров", посочи още Бареков и допълни: "Аз наистина му благодаря за това, което той стори за родината си в цялата си футболна кариера. Защото той беше на върха на английския и световния футбол в продължение на цяло десетилетие и повече. Благодаря и на тези момчета, които дойдоха тук, да не забравяме да споменем Митко Бербатов и Мартин Петров".

Изпълнителният директор на TV7 обясни, че мачът се излъчва веднага след новините, за да могат повече хора, прибрали се в домовете си след дългия уикенд, да се насладят на този над 2-часа спектакъл. Надявам се имаме и финалните кадри в последните 15 минути, когато Стилиян Петров просто обиколи целия стадион и беше бурно аплодиран от феновете, посочи още Бареков.

"Мога да кажа, че това е най-щастливият ми миг в цялата ми футболна кариера", сподели самият Стилиян Петров. Един футболист винаги иска да бъде почитан, винаги иска респект от феновете. Аз винаги съм давал всичко от себе си, не съм бил един от най-големите таланти, но съм играл от сърце и тези хора ми показаха колко се оценява това – най-щастливият ми миг след всичко, което преживях. Този ден надхвърли моите очаквания и просто съм много щастлив в момента", сподели още развълнуваният Стилиян Петров. На всички българи той пожела здраве и щастие. "Аз осъзнах колко е важно да оценяваш и най-малкото в живота". Битката никога не е спирала, надявам се да продължи, засега всичко върви както трябва и това е най-важното. Чувствам се малко натежал и изморен, но добре може да се каже, сподели още Петров.

Христо Йовов пожела да Стилиян Петров да е жив и здрав. "От днес нататък той започва един нов живот извън спорта донякъде, но със сигурност той ще бъде част от спорта и занапред. Всичко, което видяхме тук, това е една оценка за човека Стилиян Петров", каза Йовов.

"Стилиян показа, че никога няма да забрави футбола и ще му бъде в сърцето. С някои отигравания той напълни душата на всички, които бяха на трибуните", каза от своя страна Радостин Кишишев.

"Горд съм като българин, че присъствах на този стадион, надявам се и другите да видят отношението на хората към един българин. Аз настръхвах почти през целия мач, да не говорим за последните минути, което беше страшно изживяване", сподели и Мариян Христов.

"Благодаря му, че го има и че има такъв голям българин, който кара България да се гордее с него. Само преди дни мина по един малко тъжен начин празника на Съединението. Много се говореше как България била много разединена", посочи Николай Бареков и изрази надежда това, което направи Стилиян, да обедини българите, да им покаже и докаже, че ние сме качествена нация, която има характер. "Заради характера си той спечели целия свят на своя страна. Нека българите да разберат, че освен качества, е необходимо човек да има, характер, твърдост и да обича ближния си и хората. Това е посланието, което даде Стилиян на всички хора по света, които гледаха днес тази среща”, каза в заключение Бареков.

Станете почитател на Класа