Станишев: Всякакъв срок за работа на кабинета е вреден

Всякакъв срок за работа на което и да е правителство е вреден, защото това го превръща в служебно по същество, с ограничен мандат, в което нито министрите ще имат стимул да работят с пълния капацитет, нито администрацията или тези, които са в сектора, ще се съобразяват с това правителство. Няма да има воля за реформи. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за предаването „Тази сутрин” на бТВ.
По думите на Станишев продължителността на живота на кабинета зависи изцяло от самия него, както и от политическата подкрепа в парламента и извън него.
„Това правителство беше създадено с много ясна кауза и тази кауза си остава валидна. Ако върши работа, която е обществено полезна, и доказва, че решава проблеми на голяма група български граждани, то ще има тогава не само политическата подкрепа на БСП като мандатоносител, но ще има и много по-широка обществена подкрепа. БСП ще подкрепя правителството, но и ще изисква също така от правителството да свърши тази работа, за която е избран”, категоричен бе лидерът на социалистите.
Като най-голямото постижение за 100-те дни работа на правителството на Пламен Орешарски Сергей Станишев посочи това, че гражданското общество вече не се страхува. Като слабости той посочи недостатъчната комуникативност на кабинета и обясняването на това, което се върши. Друга слабост според Станишев е „прекалената търпимост” на министрите към хора, които са политически назначения от времето на предишното управление, некомпетентни са и директно саботират работата на правителството.

Станете почитател на Класа