Борисов: По-добре калинки, отколкото криминалинки

По-добре калинки, отколкото криминалинки, които сегашните управляващи насадиха по цялата администрация в пълен обем, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред журналисти в сряда. Ако вземете гафовете им, те са десетки, добави той. Поводът за коментара бяха думите на председателя на ДПС Лютви Местан, че ще поискат да се сформира специална анкетна комисия, която да проучи "всички скандални назначения от управлението на Бойко Борисов". По-добре е да са партийни назначения, партията да си носи отговорност, да не е като сега - не можем да разберем кой кого е предложил в този кабинет, кой министър от коя партия е, каква политика има, на кого се отчита, смята Борисов. По-добре е всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застава зад кандидатите, които представя, посочи той. Мисля, че Пеевски е разбрал, че ако беше останал начело на ДАНС, щеше да има много големи проблеми, защото щеше буквално да бъде използван от двете партии - БСП и ДПС, и да бъде каран да върши мръсната работа, коментира Борисов. Всъщност те така и оправдаха предложението си за назначение, отбеляза той. Сега, когато и Станишев, и Местан панически бягат от него, ще си направи своите изводи за какво са го предложили, смята лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов каза, че не знае кой е предложил Пеевски за председател на ДАНС, но не вярва това да е Ахмед Доган, защото той, за разлика от другите, можел да предвижда какво ще се случи. "Според мен най-вероятно е Станишев, защото той излезе тогава и каза, че това е човек, който ще свърши някакви работи, които са нестандартни. Под нестандартни работи в една служба като ДАНС разбирам нещо извън закона", обясни Бойко Борисов.

За да унищожи ГЕРБ и мен, Станишев е готов на незаконни действия

добави той. На въпрос как ще коментира скорошното излизане от затвора на Сретен Йосич, Борисов отговори: "Аз съм вършил работата, която е била в изгода на българската държава, действали сме в унисон с всички служби в Европа и сме си свършили перфектно работата. Той е бил екстрадиран, съден и излежал присъдата си", посочи той. Всички, които са за незабавна оставка на този кабинет, ние го приветстваме, аз не поставям условия, заяви Борисов, запитан дали ще се съобрази с условията към ГЕРБ, поставени от хора, свързани с Реформаторския блок. На въпрос дали е "бетонирано” мястото на Цветан Цветанов в ГЕРБ лидерът на партията посочи: "В ГЕРБ – да. Това кой и как е в моята партия е работа на изпълнителната комисия и членовете на ГЕРБ. Ние

не се месим в Реформаторския блок

за това на базата на какъв принцип са събрани, така и те. Те могат да имат претенции, ако някога управляваме заедно или има подобен кабинет, кой да бъде министър. Тогава да, но иначе в партията никой няма основания да ни се меси”. "По времето на нашето управление цели предавания, в най-гледаното време, сте задавали всичко най-гадно, което можете да зададете и няма нито един преместен журналист, нито една медия, която да е направила в услуга на ГЕРБ каквото и да било. Вие виждате сега, че сутрешните блокове не могат да си намерят кадри. Почват да се притесняват хората – търсят, гонят, бягат, преследват, не могат да задават въпроси вече. По наше време всеки можеше да пита. Жалко, че го няма Сашо Диков. Сашо Диков само дето един шамар не ми удари на интервюто, да не говорим за бойкометри. Ако има сега станишометър и орешарометър за това какви обещания са дали. Те не могат да изпълнят едно. Те продължават само това, което сме направили", каза още Борисов. "Написали са, че сме летели до Луната. Правителството на Сергей Станишев е летяло до Юпитер и Марс заедно", каза Борисов по повод дейността на Временната комисия за полетите на правителството на ГЕРБ с "Авиоотряд 28”. По думите му това е една голяма манипулация с обществото. Не случайно Венцислав Лаков не пожела паралелно с тази комисия да върви комисия за полетите на предишното управление на Сергей Станишев, заяви Борисов.


 

Станете почитател на Класа