Осигуряват още 600 места за бежанци до края на седмицата

Парламентарната вътрешна комисия се е запознала с предприетите мерки от Националния оперативен щаб във връзка с настаняването на бежанците, съобщи пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов, след заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. С комплексните мерки е ангажирана цялата държава, уточни той.
"Най-неотложният въпрос, който трябва да решим, е намирането на допълнителни помещения, тъй като вече сме надхвърлили с близо 400 души лимита на местата, в които са настанени бежанците. Има визия за осигуряване на още 600 места за бежанци до края на седмицата. Трябват ни преводачи от арабски език”, посочи зам.-министър Маринов.
„За момента всички министерства, областни управи и държавни институции, са ни предоставили списък с имоти с отпаднала необходимост, които трябва да бъдат огледани от Държавната агенция по бежанци. В зависимост от състоянието на имотите, ще бъдат набелязани местата, където бежанците да бъдат настанени, защото нямаме възможност да взимаме сгради, които са в лошо състояние и, които трябва да бъдат дълго време ремонтирани”, каза зам.-министър Маринов.
Той посочи, че имотите са в различни места и за момента не иска да конкретизира, но едното е в София.

Станете почитател на Класа