Корнелия Нинова заяде Плевнелиев: Като казваш нещо, кажи за кого става дума

Като казваш нещо, кажи за кого става дума. Аз обичам конкретиката. Но така – един президент да хвърля думи, обвиняващи някого в злоупотреба с обществени поръчки, не му отива. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя коментира и намерението на ГЕРБ да внесе искане за вот на недоверие към кабинета „Орешарски“. „Право на опозицията е да предприеме такава стъпка – внасянето на вот на недоверие към правителството. Ние от БСП и ДПС ще отговорим с факти и аргументи. От името на „Атака“ не мога да говоря“, каза Нинова.
Тя отговори и на въпроси за намаляване цената на тока. Според нея това е „обосновано, обективно ценообразуване, а не изкуствено занижение на реалната цена“. „Нека видим един чист бюджет на това правителство – през следващата година. Това ще е най-добрият израз на политиката на кабинета и на реализацията на предизборните обещания на БСП“, допълни Нинова.
Тя заяви, че чрез законодателни промени сегашното правителство ще постигне реализация на намеренията си за намаляване на безработицата. "Увеличението на минималната работна заплата води до повишаване на ред други плащания. Ето защо е най-добре да се види бюджетът за догодина в чист вид и тогава да бъде увеличена минималната заплата", коментира Нинова друго предизборно обещание на БСП. Попитана за още едно такова - 250 000 работни места, депутатът каза, че това е обещание за 4 години мандат. "И не сме казвали, че открием 250 000 работни места, а че ще създадем такива условия за икономиката, че бизнесът да създаде нови работни места", обясни социалистката.
Тя призна, че в някои коментари социалисти са обещавали, че данък "лихва" ще бъде премахнат. Това обаче не било записано в предизборната програма на левицата. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа