ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета в четвъртък

"ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостна политика на кабинета "Орешарски". Днес колегите ще разработят мотивите и вотът на недоверие ще бъде входиран най-вероятно в четвъртък".

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България".

Той допълни, че правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики и че „в момента само се дава констатация какво бихме загубили, а не какво бихме направили”.

Именно по тази причина според бившия министър единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата.

"Ние сме задължени и пред нашите избиратели", категоричен бе Цветанов.

По повод присъствието на инициалите Ц.Ц. в тефтера на Филип Златанов – бивш шеф на Комисията за конфликт на интереси, бившият вътрешен министър заяви, че не се възприема в тези инициали.

"Не, не се възприемам в тези инициали Ц.Ц. Със Златанов съм се виждал само три пъти в неговия професионален път като шеф на комисията", категоричен бе той.
Цветанов не мисли, че
Искра Фидосова, която подаде оставка, се е разпознала в инициалите И.Ф.

"Недопустимо е това, което се случи с тефтерчето", подчерта Цветанов.

Бяха насочени много усилия за моето дискредитиране, защото винаги съм бил принципен човек, подчерта още той.

Цветан Цветанов коментира и партията на бившите депутати от ГЕРБ - БАСТА, която бе учредена от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

"Факт е и видно, че Мирослав Найденов и тези, които направиха БАСТА, вършат угодни за правителството неща", заяви Цветанов.

Той допусна, че учредителите на БАСТА може би имат личен интерес, по-конкретно – "неудовлетворен икономически интерес".

По темата за това от какво се страхува Мирослав Найденов, Цветанов коментира, че не знае от какво е породен този страх. Може би договорката да стане защитен свидетел е причина той да говори неща, които не отговарят на истината.

"Не сме били някакви приятели, нито сме имали отношения. В течение на неговото израстване той се с стремил да държи в подчинение хората", коментира Цветанов.
На въпрос подслушвал ли е министри, той обясни, че темата е затворена.

Станете почитател на Класа