ГЕРБ трябва да се обедини с Реформаторския блок, убедена е Лиляна Павлова

Предсрочни избори са единствената алтернатива за България. Сега, преди политиките на това правителство да са довели нещата да станат необратими. Това каза в интервю за БНТ „Денят започва” Лиляна Павлова, депутат от ГЕРБ, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя заяви, че целта на ГЕРБ с искането вот на недоверие към цялостната политика на правителството е да покаже нагласата си като опозиция и като хора, които чуват гласа на протестиращите на улицата, на почти 80% от българските граждани, за недоволство от правителството. Павлова обясни, че всеки месец внасяне на вот на недоверие по отделни политики, би девалвирало този акт. „Няма как да не внесем вот на недоверие за цялостната политика, тъй като е видимо, че това управление в целостта си е проблемно, пагубно и опасно за държавата. В политиката победата и добрият резултат от един вот е всъщност добрият дебат, възможността гражданите да чуят каква е ситуацията, да чуят двете гледни точки и да преценят дали това е, което ги устройва. Защото представете си, че ние започнем всеки месец по отделна тема. Успехът на един вот е в дебата и в аргументите, които ще се чуят”, каза Лиляна Павлова.

Вотът на недоверие ще покаже пред света има ли в България тройна коалиция на взаимноизключващи се партньори. Ще покаже има ли разум в това да се търси алтернатива за по-добро икономическо развитие, защото на България ѝ трябват професионалисти, експерти и истинско експертно правителство с ясна програма. Това правителство няма експерти, това правителство няма програма. “Това трябва да се случи, преди нещата да станат необратими. Има опасност да стане като принципа на снежната топка. Тя може да се превърне в лавина, която да затрупа страната”, каза Лиляна Павлова.

В коментар за правителството на Орешарски народната представителка от ГЕРБ каза: "От една страна неясни назначения, неясни интереси, лобита, разпределение, политически и други. Липсва икономическа политика, защото хората бяха излъгани. Те ходеха и обещаваха, а започнаха всичко на заден - всъщност няма да увеличим пенсиите, няма да увеличим минималната работна заплата, няма да строим „Белене”, ще ви забраним цените на тока…

Тя е убедена, че ГЕРБ трябва да се обедини с Реформаторския блок.

"Защото сме хора с едно и също мислене. Ние имаме една кауза и сме членове на Европейската народна партия", заяви Павлова. Икономическата политика липсва”, каза Павлова.

Станете почитател на Класа