ГЕРБ прави опит да влезе в ролята на опозиция, смята Станишев

„Преосмисленият” вот на недоверие към кабинета, който ГЕРБ планира да внесе в четвъртък, бе видян от лидера на БСП Сергей Станишев като опит на най-многобройната в парламента партия да влезе в ролята на опозиция. „Поредни глупости”според Станишев са твърденията на Бойко Борисов, че енергийният министър Драгомир Стойнев умишлено не предоставя информация на адвокатите, които защитават България в арбитража за АЕЦ "Белене" срещу руската "Атомстройекспорт".

„С вота на недоверие към правителството ГЕРБ търсят начин да се изявят като опозиция след като два месеца "ваканцуваха", докато парламентът работеше активно и приемаше закони. Дори и след като влязоха в пленарна зала и в комисиите, виждате, че ГЕРБ са изключително вяли и търсят начин за самоизява”, каза Станишев.

Той сподели, че за него това „очевидно е един служебен вот на недоверие и това личи в объркването на г-н Борисов и на ГЕРБ във връзка с мотивите - ту за цялостна политика, ту ще търсят сега повод за конкретна политика.

В отговор на въпрос лидерът на БСП каза, че нямат договорка с групата на Борисов за предсрочни избори през май, каквито обвинения са отправили десните партии към ГЕРБ. „Нека десните партии си изяснят отношенията с ГЕРБ, които са средно между омраза и любов”, призова той.

По повод информацията, че НЕК закъснява с ангажирането на експерти за арбитража с "Атомстройекспрот" за АЕЦ "Белене", обявена по-рано от Бойко Борисов и икономическият министър в неговото правителство Делян Добрев, Станишев коментира, че това са "поредни глупости" на ГЕРБ. Той обяви, че няма съмнения, че екипът на министър Драгомир Стойнев прави всичко необходимо да бъде защитен българският интерес.

Според Станишев ГЕРБ са гузни, защото правителството на Борисов не е предприело необходимите стъпки, след като заяви прекратяване на проекта.

Станете почитател на Класа