Илияна Йотова: Не съм разтревожена за парламента и кабинета

„Парламентът не е заболял до степен, в която трябва да се реже”, заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова в предаването „На светло” по Нова телевизия. Тя каза, че прекалено много героизираме ситуациите, а и героите, които правят някои неща, за да ги покажат в новините.

„Не съм разтревожена, големите ми страхове бяха преди 2 месеца. Притеснявах се как ще тръгне този кабинет, парламентът в такова крехко равновесие. Това, че не се е състоял кворум три пъти подред, не означава, че има криза“, смята тя.

Йотова бе категорична, че "Атака" не подкрепя кабинета. Евродепутатът заяви, че най-големият „рекламен агент“ на партия „Атака“ е ГЕРБ. Като са гласували един милион българи и са ви изпратили в парламента, идете на работа, призова тя депутатите от партията на Борисов. По думите й ходенето в регионите изобщо не е извинение за отсъствие от Народното събрание.

Според Йотова няма никакви причини да се иска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. По думите й МВР предприема стъпки в правилна посока, които не са толкова видими за хората, но и не трябва да са видими.

Има напрежение спрямо бежанците, но диалогът за тях все още не е започнал. В момента всяка една държава иска от малкото пари, които са останали в тези фондове, да вземе най-много. И тук е важно всеки да изиграе своята позиция, да запази своя интерес. След три-четири дни ще стане ясно какво можем да очакваме, каза евродепутатът.

По думите на Илияна Йотова 23 години няма идилия в БСП, има различни възгледи за начина на работа. Един от най-големите критици на Тройната коалиция не беше Борисов, а собствената ни партия, категорична е тя.

Станете почитател на Класа