Мария Капон: Богомил Манчев се е ползвал от политически чадър

"Коментирам с усмивка внесения вчера вот на недоверие от ГЕРБ. Това започва да се превръща в детска игричка. При един вот най-важен е дебатът, а ние не знаем дали ГЕРБ ще влязат в парламента. По този начин се изхабява най-важното оръжие на опозиционните сили в парламента", заяви в сутрешния блок на TV7 Мария Капон, председател на Единната народна партия. Според Капон, ГЕРБ са партия на управлението. "Сега се вижда колко некомпетентни са те. Силата на една партия е в опозиция. Опозицията не трябва да дава на управляващите да дишат. Тогава можеш да водиш дебат. При ГЕРБ ясно се вижда, че това не се получава. Парламентарният контрол също е силно оръжие. В момента това правителство си задава само въпросите на парламентарния контрол и си правят пиар", категорична беше тя.

Лидерката на ЕНД коментира и енергетиката. "АЕЦ "Белене" не е проект, а корупционна схема. Още от самото начало на стартирането му, започват нарушенията. Всяко едно нещо, което се прави по Белене е свързано с "Риск инжинеринг". Всички поръчки са реализирани от тази фирма или от нейни дъщерни, които са стояли на входа и на изхода на АЕЦ "Белене", обяви Капон.

"През всички тези години политическите сили са опъвали чадър над Богомил Манчев. Решението е едно. Трябва да има силна политическа воля, за да се спре този проект", завърши тя.

Станете почитател на Класа