Студенти от НБУ блокираха Околовръството шосе

Студенти от Нов български университет блокираха за малко Околовръстното шосе. Блокадата стана на пресечката на шосето с ул. „Монтевидео“, където се намира частния ВУЗ. Акцията им бе част от флашмоба, който обхваща вече няколко университета в столицата и страната.

Тя започна малко преди 12 часа, инициирана от група от около 20 души, и продължи близо 15 минути, причинявайки доста сериозно задръстване и масово недоволство по натоварения път. Освен блокада на пътя, групата студенти раздаваха и листовки с целите на протеста на шофьорите.

В крайна сметка малко след 12 ч. студентите минаха встрани, пуснаха трафика и решиха

да изразят протеста си като пресичат групово Околвръстното само когато пешеходният светофар свети зелено.

Припомняме – по-рано окупаторите на СУ отново отсякоха, че блокадата на Ректората е пълна и безсрочна до оставка на правителството.

Заради спорната теза дали окупацията е общостудентка вече се стяга и референдум. Най-справедлив изход от ситуацията намериха студентите от Медицинския университет в София, които организират допитване до колегите си, където ясно и точно да се избере – „за“ или „против“ затварянето на университети като форма на протест.

Техният ректор, Ваньо Митев, който е и председател на Съвета на ректорите, обяви по-рано сутринта в студиото на ТВ7, че студентите трябва да протестират така, че да не нарушават правата на другите да учат и на служителите на вузовете - да работят.

Студенти от Богословския факултет на СУ пък вече се обявиха в полза на исканията, но срещу окупацията.

Станете почитател на Класа