Бежанците разрушили голяма част от лагера в Харманли

Бежанците разрушиха голяма част от лагера в Харманли само за няколко дни, показа в свой репортаж ТВ 7. Част от палатките, които бяха монтирани преди една седмица, вече са съборени. Ситуацията остава кризисна, въпреки че част от бежанците, които бяха там, са били настанени в София. В центъра има 730 души при капацитет 450.

Бежанците вече са препълнили общите помещения на лагера. Те обаче недоволстват, че трябва да живеят заедно и изваждат походните легла отвън. Разпънатите преди седмици палатки са съборени, а бежанците обясняват, че са взели въжетата, за да направят люлки за децата си.

Сирийците са подредили леглата си край фургоните, където на открити огньове готвят и топлят вода. Къщичките преди месец бяха чисто нови, а всяка струва по около 80 000 лв.

Бежанците недоволстват от липсата на достатъчно храна, бавната обработка на документите и недобрите условия на живот в лагера. По думите им те са тръгнали към България, защото в палатковите лагери в Турция имало слух, че у нас условията са много по-добри.

Последните около 300 души в лагера в Харманли са дошли през почивните дни. Всички настанени са сирийци, има само една ливанка. Междувременно продължава благоустрояването на лагера. В най-скоро време ще има топла вода в общите бани, а до 10 дни ще бъде пуснат токът във фургоните.

Станете почитател на Класа