Пиян син на болна жена счупи носа на лекар

И отново – лекарски екип се оказа в центъра на кървава саморазправа.   Около 22 часа на Спешния телефон в Шумен постъпил сигнал за жена в местното село Мадара, за която имало съмнения, че е получила инсулт.   Подателят на обаждането, нейният син, обяснил, че за линейката ще е трудно да стигне до точния адрес, затова той щял да я вземе от Спешния център, идвайки с такси от квартирата си в Шумен.   След като го очаквали близо 20 минути, при фелдшера с линейката пристигнал  видимо пияният 30-годишен син на пострадалата, който без много приказки налетял с юмруци на медика.

Впоследствие пристигнал полицейски екип, който задържал мъжа за 24 часа, а втори лекарски екип стигнал до село Мадара при възрастната жена. За нея се оказало, че просто ѝ е прилошало и няма инсулт.

Пострадалият медик пък бил хоспитализиран със счупен нос, аркада на веждата и комоцио. Направена му е операция, обясниха от ОД МВР Шумен за BNews.bg.

Срещу побойника е образувано досъдебно производство, като се очаква по-късно във вторник да му бъде повдигнато обвинение съгласно промените в НПК, отнасящи се до саморазправа с медицински лица. Точното обвинение ще се реши след конкретизиране дали на фелдшера е нанесена средна или лека телесна повреда.


Станете почитател на Класа